SZÓLÓ SZŐLŐ, MOSOLYGÓ ALMA ...

Ahogy nekem tetszik..

Töltsük már a bort is, ne csak az időt.

A bor ízét és illatát elsősorban a termesztett szőlőfajta (fehér vagy vörös), az alkalmazott technológia, a must erjedése, illetve az ászkolás közben képződő anyagok határozzák meg. Fehérborok készítésére mindkét féle szőlő felhasználható, de az erjesztés megkezdése előtt a héj- és magrészeket eltávolítják. Ezzel szemben a vörösboroknál az erjesztésre használt héjat, a magrészeket és szárrészeket tartalmazó mustot nem szűrik meg, hanem ,,héjon erjesztik”, így a belőlük kioldódó cserzőanyagokból képződnek azok a polifenol vegyületek, amelyek a vörösborok kedvező hatásaiért felelősek.

"A bor kis mértékben gyógyszer, nagymértékben orvosság."

A borok jótékony, illetve az elsősorban alkoholtartalmának köszönhető káros hatásairól folyó viták és kutatások eredményei ma egyre inkább azt mutatják, hogy a mértékletes (!) borfogyasztás (elsősorban vörösbor) csökkentheti a szív- és érrendszeri megbetegedések arányát.

A mérsékelt alkoholfogyasztás kedvező hatásainak tartják azt, hogy hatására csökken a trombózisok és érelmeszesedések kialakulásának esélye.

"A szerelem olyan, mint a bor: a kevés boldoggá tesz, a sok megbolondít."


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 6
Heti: 17
Havi: 100
Össz.: 108 453

Látogatottság növelés
Oldal: Bor
SZÓLÓ SZŐLŐ, MOSOLYGÓ ALMA ... - © 2008 - 2024 - szolo-bor.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »